Loading

wait a moment

Everland, Sydkorea

I Sydkorea hittar man Everland, en stor adrenalinfylld upplevelsepark, här hittar man restauranger och attraktioner för stora och små, vuxna och barn.

Om man tycker mycket om att titta på vilda djur, ska man bege sig till den del av Everland som kallas Zootopia där man hittar Med The Lost Walley Adventure där man får en storslagen safariupplevelse, där man kan titta på långa giraffer och andra djur, i Safari World kan man titta på ståtliga tigrar och ett flertal andra kreatur, i Panda World kan man se ett flertal pandor. För den som känner sig modig nog att vara med om en skräckinjagande zombieupplevelse är Horor Amazone Express som ligger i European Adventure samt Horror Safari som ligger i Zootopia , det perfekta äventyret. Det finns även en skräckinjagande bergdalsbana, vid namn Horror T- Express och den fasansfulla skräckupplevelsen där man blir jagad av de mycket läskiga andarna i Horror Maze, dessa två upplevelser ligger även de i European Adventure. I Magic Land hittar man mängder av karuseller för barn i olika åldrar, däribland Kingdom Of Cars där de små kan åka runt i små bilar, Flying Elephant där barnen flyger runt, sitter i varsin färggrann elefant och Secret Jouju Plane där barnen lyssnar på den hemliga jouju sången medan sitter i ett plan.

Det finns mängder av restauranger uppdelade på de olika delarna av nöjesparken, däribland Oriental Noodle Restaurant där man kan njuta av otroligt goda nudlar, Cucina Mario där man kan äta goda pizzor och pastarätter från Italien, Burger Café Europe där man kan njuta av goda hamburgare, annan god mat samtidigt som man ser på en storslagen parad. På Popcorn Cart kan man köpa underbara popcorn.

Bra information om Sydkorea

Sydkorea är en republik som ligger i Asien, närheten av Nordkorea, huvudstaden heter Seol, Sydkorea är en av världens mest befolkade länder, med en befolkning på 50 617 045, namnet på den Sydkoreanska presidenten är Moon Jae-in, han vart i Maj 2017 Sydkoreas tolfte president. Sydkorea är idag ett regionsfritt land, en stor del utav befolkningen är dock ateister, Sydkoreas språk kallas för koreanska och det bästa sättet att resa till Sydkorea är via flygg, det tar ungefär två dygn att flyga från Stockholm till Seol.  Sydkorea är idag ett utav Asiens rikaste länder, de är kända för Samsung och Hyundai, Sydkoreas valuta kallas för Koreanska Won 1 Koreansk Won är lika mycket som 0.01 kronor, 1krona är lika mycket som 123 Koreanska Won.  I Korea äter man mat ofta bestående av fisk, kött, tofu, grönsaker, ofta med tillbehör så som ris, ägg och kimchi. En väldigt populär rätt är Bibimap som görs på varmt ris, som sedan toppas med kött, olika grönsaker, samt kimchi, stekt ägg och chilipasta. En annan populär rätt heter Bulgogi och kallas för eldkött vilket består utav strimlat kött som marineras och grillas, sedan rullas in i ett salladsblad. Kimchi påminner väldigt mycket om surkål, görs ofta på en slags kinakål som görs utav en slags kinakål, vitlök och chilipeppar.

Bra information om Sydkorea