Loading

wait a moment

Grand Canyon, Arizona

Grand Canyon är en spektakulär nationalpark i Arizona, USA. Denna plats räknas till ett utav världens sju naturliga underverk och lockar till sig i snitt fem miljoner besökare, varje år, ifrån världen över. Platsen är en dalgång i ett ökenlandskap som möter Coloradofloden. Till ytan är detta underverk hela 4926 kvadratmeter stort och dalarna sträcker sig upp till 1800 meters djup. Grand Canyon bjuder på en otrolig upplevelse för alla besökare och en het debatt för samtliga geologer om hur platsen kommit till. Sedan år 1979 finns Grand Canyon med på UNESCO:s världsarvslista. UNESCO är de förenta nationernas organisation för utbildning, kultur och vetenskap.

Svindlande och magnifik utsikt

Vill man besöka underverket Grand Canyon så finns olika alternativ för olika intressen. Bland annat så finns särskilda turer till platsen som utgår ifrån Las Vegas. Man kan ta sig dit i bil, eller varför inte en lyxig Hummer. Även mindre propellerflygplan och helikoptrar kan guida en över spektaklet. Man kan också välja att utforska platsen till fots, vandra i flera dagar eller utmana sig själv med en spännande forsränning. Då detta populära underverk är så pass stort till ytan går många guidade turer endast till en del utav Grand Canyon åt gången. De olika delarna innehåller alla olika populära sevärdheter och många vill hinna se allt. Turerna delas upp i fyra huvudsakliga resmål: Norra, Södra, Västra eller Östra Grand Canyon.

Svindlande och magnifik utsikt

Norra Grand Canyon erbjuder en mer avslappnad upplevelse utav platsen. Här befinner man sig 2529 meter över havet. Guidade turer finns till fots för den som gillar att vandra, men man kan även ta sig fram med hjälp utav en fyrhjuling eller ridning. I denna del utav Grand Canyon finns små, mysiga stugor att hyra om man vill förlänga sin visit ytterligare. Södra Grand Canyon är förmodligen den mest besökta delen utav platsen då där finns flest alternativ för besökarna. Här erbjuds rafting, helikopterturer och guidade turer till fots för en enastående utsikt över större delen utav Grand Canyon. Östra Grand Canyon är den del som med tiden lockat till sig fler och fler turister. Detta på grund utav de kända platserna Antelope Canyon och Horseshoe Bend. Antelopes Canyon är en smal och djup dalgång, en mycket vacker plats som till synes liknar en målning där många väljer att ta vackra foton. Horseshoe Bend är en hästskoformad flodfåra som sträcker sig igenom Grand Canyon. Denna plats rekommenderas utav många för att titta på solnedgången. Det är även en mycket populär plats för fotografering, frierier och bröllop. I den västra delen utav Grand Canyon finns den mycket populära ”Skywalken”. Detta är en plattform som låter en njuta utav utsikten hela 1200 meter över Grand Canyons botten. Det faktum att plattformen är gjord utav glas, även botten, ger en svindlande och spännande upplevelse för besökarna. Temperaturskillnaden vid Grand Canyon varierar stort under sommar och vinter, detta beroende på ökenklimatet. Somrarna kan bli upp till 45-50 grader varma uppe på Grand Canyons topp. Av denna anledning kan det var bra att planera i förväg när man vill besöka platsen, särskilt om man planerar att vandra.