Loading

wait a moment

Pyramiderna i Giza

Pyramiderna i Giza är monument som har förbryllat tusentals forskare världen över. Gåtan om deras uppbyggnad och syfte har förblivit olöst sen deras uppbyggnadsår. Varje år träder en eller flera forskare fram som hävdar att de löst mysteriet kring de världskända pyramiderna dock har det hittills aldrig varit någon som kunnat uppvisa konkret fakta.

År för år släpps dokumentärer, essäer och forskningspapper kring ett av världens mest kända fall. Hur byggdes dessa? Hur är det möjligt att bygga flera perfekt symmetriska pyramider med sten som vägde lika mycket som en personbil, utan några som helst redskap förutom rep, sten och en metalbåge? Man har nu kunnat konstatera att alla linjer och alla mätningar är absolut raka och byggda med hundra procentig precision. Ingen sten, varken stor eller liten, är satt av ren slump och varenda en av dessa stenar har blivit noga slipade och utformade innan de sattes på plats. Detta är något som även på 200-talet beskrivs som svårt och mycket tidskrävande. I dagsläget behöver man de absolut nyaste verktygen samt modern teknik för att kunna bygga något ens lite likt dessa underverk. Deras historia är så pass okänd att ingen riktigt lyckas lista ut när bygget startade och när den avslutades dock är det populäraste svaret att det tog ca 23 år för dessa att byggas färdigt. Återigen är detta inte konkret fakta utan gissade slutsatser av noga kontrollerad och dokumenterad data av flera forskare åren och världen över. En annan förbluffande fråga som har lämnat forskare tomma på ord är pyramidernas position som syns från satelliter. De tre pyramiderna står i absolut perfekt position som ” De Tre Vise Männen” i Orions bälte. Hur man på 2500- talet f.Kr lyckades bygga flera miljoner ton värda monument att stå i preciserad position som stjärnbilden Orion? Det har ingen svar på.

Vidare information om pyramiderna

Det man med säkerhet vet är att faraon Khufus beordrade slavar och arbetare att bygga dessa pyramider och man kan nu även konstatera att de tunga stenarna var burna utav människorna flera kilometer innan de nådde slutdestinationen. Hur de lyckades bära alla miljontals stenar för att få fram bygget av fem miljoner ton per pyramid? Rep. Detta menas att man drog 2,3 miljoner stenar (per pyramid) som enskild vägde mellan två till 80 ton med hjälp av rep och folkmassa. Man vet att dessa pyramider innehåller kammare dock har inte alla av dessa varit öppna för allmänheten och några har inte blivit öppnade alls. De kammare som än idag står igenbommade är på grund av dessa inte tillåter inträde utan att borra, hacka eller förstöra åtminstone en vägg för att få åtkomst. Detta tillåts naturligvist inte då pyramiderna beskrivs som de enda av sju underverk som än idag står. Det har talats om att kammarna som finns i pyramiderna byggdes i syfte att vara den slutgiltiga platsen för faraon Khufus kropp att vila på och de många rikedomar som han skulle ta med sig till livet efter döden. Kammaren som var avsedd för detta har öppnats och varken någon mumie eller skatter har hittats. Vidare information om dessa fantastiska historiska monument går att hitta på nationalgeographic.  

Vidare information om pyramiderna